// Capture The GCLID

INFOLINE: 0728/996207

despre bauerfeind

Istoria companiei Bauerfeind, o companie de familie incepe in 1920 in Zeulenroda, in estul Thuringiei, Germania.

  

1929 Bruno Bauerfeind pune bazele unei companii pentru producerea ciorapilor compresivi medicinali. El conduce compania pana la moartea sa in decembrie 1944.
1939 compania are deja peste 100 de angajati.
1945 Rudolf Bauerfeind, fiul fondatorului Bruno Bauerfeind, se intoarce din Rusia si incepe lucrul cu mult elan si incredere.
1949 din cauza climatului politic  si a ocupantilor sovietici familia Bauerfeind isi muta afacerea din Zeulenroda in Darmstadt-Eberstadt.
1960 Hans. B Bauerfeind implementeaza si modifica procesele de productie, printre care reuseste sa modifice o masina de tesut in asa fel incat sa tese si partea superioara, cu chilot a ciorapului.
1972 Hans B. Bauerfeind preia compania Diedrich Grote Nachfolger din Kempen, iar in 1978 uneste cele doua companii din Darmstadt si Kempen intr-una: Bauerfeind GmbH cu sediul in Kempen. Compania exista acolo pana in martie 2009
1981 creearea ortezei de genunchi GenuTrain reprezinta o piatra de hotar in istoria companiei. GenuTrain reprezinta inceputul productiei unei serii de orteze, care vor revolutiona principiul terapiei functionale.
1984 Bauerfeind pune bazele primei filiale dincolo de hotare: Bauerfeind Austria. In anii ce urmeaza alte filiale se deschid in Europa si in Statele Unite ale Americii, Baurfeind preluand deasemenea companii precum Berkemann Hamburg si Globus K. Kremendahl Remscheid.
1991 Hans. Bauerfeind aduce compania inapoi acasa, in orasul sau natal Zeulenroda. Producatorul de ciorapi compresivi, suporturi active, orteze ortopedice, si din 2001 de componente protetice se dezvolta rapid pe plan national si international in cele 4 segmente ale pietei medicale.

La sediul firmei din Zeulenroda se pun bazele urmatoarelor centre, cu o investitie semnificativa:

1994 La acea vreme probabil cel mai bine pus la punct centru pentru producerea ciorapilor compresivi medicinali.
1999 Centrul de inovatie Bauerfeind, aripa companiei ce se ocupa de cercetare si implementare, iar din 2002 opereaza sub numele de Bauerfeind AG.
2003 Centrul Logistic.
2004 Noile spatii administrative adunate intr-o cladire de 57 de metri, cea mai inalta cladire din regiune construita dupa reunificare.
2007 Bauerfeind lanseaza un program de parteneriat pentru retailerii medicali din Germania. Scopul acestui program este de a imbunatati calitatea consultatiilor si a altor servicii medicale de catre specialisti si astfel asigurand ingrijirea optima a pacientului. In 2007 mai mult de 1000 de parteneri atat din domeniul productiei cat si al vanzarii s-au alaturat programului.
Din octombrie 2007 Berkemann devine o companie independenta condusa de Thomas Bauerfeind.
In noiembrie 2007 Universitatea Munster de Stiinte Aplicate ofera un trofeu onorabil si de recunostinta pentru activitatea si implicarea lui Hans B. Bauerfeind in studiile ortopedice tehnice.
La sfarsitul lunii februarie 2008 Prof. Hans B. Bauerfeind este ales presedintele Camerei de Industrie si Comert a Thuringiei de Est.
In noiembrie 2008 co-parteneriatul cu Germania, care exista din 2001 se extinde pentru inca 4 ani, Bauerfeind fiind furnizorul oficial de orteze a echipei olimpice germane. Bauerfeind alaturi de medicii si fizioterapeutii echipei sportive olimpice au sustinut atletii atat in timpul Jocurilor Olimpice cat si intre jocuri.
In martie 2009 Bauerfeind este premiat cu 5 premii pentru inovatie si design-ul produselor: Medalia de aur IF, Premiul pentru design de produs IF si Premiul Red Dot pentru design de produs. Orteza de sold SofTec Coxa primeste premiul pentru design de produs IF si premiul Red Dot. Alte produse precum GenuTrain sunt premiate.
In aprilie 2009 Beatrix Bauerfeind-Johnson se alatura companiei. Ea reprezinta cea de-a patra generatie Bauerfeind care se alatura conducerii companiei. Beatrix Bauerfeind-Johnson, care a fost activa in pozitii de conducere in diverse sectoare ale companiei din Germania si SUA de-alungul educatiei si studiilor ei este responsabila de conducerea departamentului Finante/Personal.
Din ianuarie 2010 ramura proteticii a companiei Bauerfeind devine Uniprox GmbH & Co. KG.

Februarie 2010: Jocurile Olimpice de iarna din 2010 reprezinta o reusita: pentru prima data Bauerfeind devine partenerul oficial al Comitetului de Organizare a Jocurilor Olimpice astfel asigurand produse ortopedice atletilor din toate tarile participante.

Iulie 2012: Jocurile Olimpice de la Londra – Bauerfeind castiga din nou licitatia si devine singurul distribuitor de orteze, suporturi plantare si ciorapi compresivi pentru atletii din toate tarile participante, fiind partener oficial al Comitetului de Organizare a Jocurilor Olimpice pentru a doua oara consecutiv.

Cum a aparut prima orteza?

Cu ani in urma in fotbal leziunile traumatice ale genunchiului insemnau  4 – 6 saptamani de pauza pentru sportivi. Exceptie insa au facut jucatorii echipei Angliei: sportivii foloseau un suport visco-elastic in jurul patelei fixat cu un bandaj. Rezultatul: disparitia rapida a edemului, iar dupa o saptamana jucatorul se antrena din nou, dupa 2 saptamani juca competitiv din nou.
Prof. Hess, medicul echipei nationale de fotbal si asesorul stiintific al firmei Bauerfeind a vazut acest lucru la un meci in Anglia. Avand in vedere experienta vasta in tesaturile plate de la ciorapii compresivi, a propus productia unui suport activ bazat pe ideea engleza.  A folosit o insertie de silicon si un suport activ anatomic conturat cu tesatura plata. Astfel a luat nastere prima orteza Bauerfeind: GenuTrain®

LINKURI PARTENERE

www.romedic.ro

www.medicinacluj.ro

www.ortomed-import.ro

 www.clinicaortomedab.ro

 www.bauerfeind.com

www.cfr1907.ro

 www.acspotaissa.ro

www.saptamanamedicala.ro

 www.u-cluj.ro

produse

companie

Contact

IMPORTATOR

  • IMPORTATOR UNIC IN ROMANIA

  • Transport la domiciliu prin curier gratuit!